Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Nieuwsbrief 2006

Seizoen 2006 zit er inmiddels al weer een tijdje op en we kunnen terug kijken op een fantastisch seizoen met veel lieve mensen en schatten van kinderen. We herinneren ons nog levendig de spontaan georganiseerde bonte avonden, de gezellige maaltijden met zn allen samen aan tafel, de enthousiaste reacties en de vele dankbetuigingen. Daar doe je het tenslotte allemaal voor! Momenteel genieten we van een welverdiende rust en doen weer energie op voor het komende seizoen 2007! Met oud en nieuw hebben we al weer een hele groep Fransen . . .De quest was een groot succes. Veel mensen hebben zich kostelijk geamuseerd en zijn toegetreden tot de Libaudianer Orde (en keren komend seizoen allemaal terug om hun gelofte te hernieuwen ;-)
Met name onze Belgische gasten bleken ware meesters in het oplossen van alle mysteries. 2 Belgische dames wisten zelfs in amper een ochtend alle geheimen te ontsluieren. Een echte prestatie! Ook de kinderen vonden het geweldig. Het gonsde dan ook op het terrein van de spanning, geroezemoes, geheimzinnigheid en suspense.
De laatste 2 sterrenbeelden zijn nu ook aan de avonturentocht toegevoegd. De foto puzzeltocht werd ook zeer geapprecieerd. De meeste mensen reageren in eerste instantie sceptisch: Foto puzzeltocht? Wat moet ik daar nou mee? Maar eenmaal op weg ontdekte men de bijzondere schoonheid en charme van dit landschap. Ook een etentje bij Chez Nadine werd dan zeer gewaardeerd. Wij hebben nog een etentje van haar te goed als dank voor al onze gasten die we naar haar toe gestuurd hebben.

Ons pad naar de Tarn werd niet door iedereen naar waarde geschat. De mensen die toch met teenslippertjes naar beneden gingen, vonden het te steil en noemden het al gauw het survival pad. Gelukkig ontdekten vele anderen wel de aardse rust aan ons strandje en het verkwikkende koele water van de Tarn. We gaan in ieder geval van de winter kijken of we het pad beter begaanbaar kunnen krijgen. Ik heb aan het begin al een trapje met armleuning gemaakt. 

In het seizoen werden wij aangenaam verrast door de jeugd die op dat moment bij ons vertoefden. Ze vroegen of ze een bonte avond mochten organiseren. Nou dat is me een spektakel geworden. We hebben enorm genoten en denken er nog regelmatig met plezier aan terug. Iedereen deed mee en had een dansje, liedje of sketchje. De versterker is nog aan het nagloeien! 

De komende winter gaan we al onze wandelingen verder GPS ready maken. Wandelaars krijgen dan onze GPS navigator mee.
Deze TomTom speciaal voor wandelingen leidt je probleemloos langs paden over heuvels en dalen en weer terug naar la Libaudié. Ook hebben we een schat verstopt die je met de GPS kunt gaan zoeken. Geo caching noemen ze dat. Je krijgt van ons de navigator mee en als enige aanwijzing de coördinaten waar de schat verstopt is . . . Kijk voor deze leuke hobby eens op www.geocaching.nl
Verder gaan we het veldje direct beneden het huis cultiveren. Momenteel is het totaal onbegaanbaar door de vele braamstruiken, brandnetels en andere onkruiden. We leggen er terrassen aan en planten fruitbomen. Onze gasten kunnen dan (mettertijd) in de schaduw van een appel, peren of kersenboom lekker luieren in een van de ligstoelen en genieten van het uitzicht. De man van de bulldozer zegt al wekenlang dat hij morgen gaat beginnen om de terrassen uit te graven.
Recht tegenover de ingang van de schuur tegen de berghelling hebben we ook een klein terrasje gemaakt waar een paar bankjes staan en uiteraard een hangmat opgehangen kan worden. Je kunt dan met name tegen de avond nog heerlijk van de avondzon genieten.

Met Pico gaat het prima. Hij was bijna 2 kilo aangekomen, maar nu zit hij gelukkig weer op zijn oude gewicht. s Morgens vertrekt hij meestal om een uur of tien het bos in en komt om een uur of twee weer eens aankuieren. Meneer heeft dan honger. In het seizoen wist hij zijn kostje wel op een andere manier bij elkaar te scharrelen. Ondanks het feit dat mensen de tent goed hadden afgesloten, wist de boef zich onder de ritssluiting door te wurmen en de koekjestrommel open te krijgen. Daarna moest hij zichzelf met een overvolle maag weer het pad omhoog zien te werken om vervolgens total loss in zijn mand neer te ploffen. We hebben maar een extra waarschuwingsbord geplaatst.

Van de week heb ik een stuk of twintig bomen in het bos omgezaagd beneden achter de camping, om ook vanuit de achterste plaatsen van het kampeerveld een fraaier uitzicht te krijgen op de heuvels. Voor de bomenliefhebbers geen nood; er zijn er in het bos nog twaalfduizendtweehonderzesentachtig over!
Gevaarlijk werk blijft het, dat werken met zon kettingzaag. De boom valt altijd net daar waar je hem niet wil hebben. Hij begint keurig te vallen maar blijft vervolgens in een andere boom in de takken hangen. Zie hem dan maar weer eens zonder kleerscheuren verder naar beneden te krijgen. Voorlopig hebben we in ieder geval weer wat hout voor van de winter.

In oktober hebben we besloten de septic tanks maar eens leeg te laten slobberen. We wisten eigenlijk niet eens waar die krengen precies lagen. Ze moesten ergens beneden het huis liggen, één van 3000 en één van 5000 liter. Na veel zoeken en hakken door de bramen hadden we ze eindelijk gevonden. Nou, het bleek hoog tijd ze een keer leeg te halen. In de grote tank dreef een koek wc papier van wel een meter dik! En dat moet je dan met een lange stok los roeren!
Onze buurman Alibert de schapenboer kwam toen met zijn tractor en gierwagen en moest 3 keer op en neer rijden om het goedje af te voeren. Ik vroeg hem wat hij er nou mee deed. Hij keek me verbaasd aan en zei: "Dat spuit ik natuurlijk op mijn land, wat dacht je dan?" Nou, ik dacht, zit ik daar jarenlang al die dedder zorgvuldig uit het milieu te houden, gaat het alsnog het land op. Ja, maar dat zag ik helemaal verkeerd, de boel is na al die jaren gefermenteerd en zeer hoogwaardige mest geworden. . .
Ik zei hem toen: "Ja maar, realiseer jij je wel dat dit voornamelijk Hollandse is??!!"
"oui, d'accord" zei hij "pas de problème?!" Ik zeg: "Nou ja, ligt er maar aan hoe je het bekijkt, bedenk wel dat in het komende voorjaar al je akkers vol staan met tulpen!!" Daar moest ie toch wel vreselijk om lachen.


Ook hebben we op 2 kamers de tweepersoonsbedden vervangen.  Deze typische Franse twijfelaartjes bleken met hun krappe afmetingen van 1.90 bij 1.30 meter voor menig honderdachtennegentig centimeter metende Hollandse reus vaak toch wat aan de krappe kant! We hebben ze uiteindelijk maar vervangen door volwassen bedden van 2.00 1.60 meter. De eerste slapers waren erg enthousiast.


Mijn trouwring die ik in de Tarn ben verloren, is nog steeds zoek. Een beloning van honderd euro in het vooruitzicht gesteld, mocht niet baten. Nog steeds hoop ik stiekem als ik een forelletje opensnijdt er een gouden ring in aan te treffen . . . Maar helaas, de ring is definitief vertrokken naar de bodem van de Tarn. Jullie begrijpen dat Marjo doodongelukkig was ineens met een vrijgezel te moeten samenleven. Uiteindelijk heb ik dan toch maar een nieuwe ring gekocht en haar opnieuw ten huwelijk gevraagd. Marjo weer zeer gelukkig.


Tot slot wensen wij iedereen een zeer gelukkig en voorspoedig 2007 met:

  • minder files
  • minder stress
  • een stabiel kabinet
  • mooi weer
  • meer Eurootjes
  • en wie weet wellicht een keer TOT ZIENS!


Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi