Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Nieuwsbrief 2008

Ondanks het feit dat het kapitalisme op zn grondvesten wankelt, de beurzen instorten, alle banken hun reserves verkwanseld hebben, reddingsplannen falen en onze westerse beschaving op instorten staat, hebben wij een geweldig seizoen gedraaid met wederom leuke en gezellige gasten.
Het seizoen begon wat minder met een zeer matig voorjaar. Terwijl heel Nederland eind mei, begin juni genoot van fantastische temperaturen tot wel 27 graden, moesten wij hier de goede moed erin houden met slechts 14 graden. Je begrijpt dat je dan, als Hollander op vakantie in het "zonnige" zuiden, niet echt happy bent. Gelukkig waren juli, augustus en september fantastisch. Veel zon, maar niet extreem heet.

Maaltijden

Dit jaar kookte Marjo 4 keer per week in plaats van 6 keer. Dat is ons heel goed bevallen en ook de plaatselijke horeca, die zich mocht verheugen op het bezoek van onze gasten wanneer Marjo niet kookte. Met name het Château van Lincou was erg blij met ons. Marjo heeft een deel van haar recepten op de website gezet. Dus voor belangstellenden, zie www.libaudie.com/kookboek/ Kunnen jullie thuis ook nog eens wat uitproberen.

Biertap
De biertapinstallatie is ook heel goed bevallen en heeft prima gefunctioneerd. Iedereen wilde alleen nog maar een tapbiertje. Toen we het pas geïnstalleerd hadden en ons eerste biertje tapten, spoot het bier letterlijk tegen het plafond! Van alles geprobeerd, minder druk, kraantjes half dicht, niets hielp. Tenslotte toch maar een brasseur erbij gehaald. Die vertelde ons dat er een spiraal tussen moest. Uiteindelijk functioneerde het geheel impecable! De tweede bierkraan heb ik op de waterleiding aangesloten. Het water stroomt echter eerst door 10 meter slang die opgerold in de koeling zit. Dus altijd een glas koel helder water bij de hand.
Video films
Dit jaar hebben we onszelf maar eens getrakteerd op een video cameraatje. Dus dit seizoen heb ik de foto camera nauwelijks aangeraakt en alles maar eens op de digitale videofilm vastgelegd. Het idee was om op de website een aantal mini videootjes te zetten met onze gasten centraal, dus geen lege panorama shotjes, maar met mensen die vakantie vieren op la Libaudié. Dus, pluis de website nog maar eens goed uit . . . . 

Maffe auto's
Dit jaar werden we een paar keer bezocht door gasten met een wel heel bijzonder voertuig. Zo arriveerden Henk en Dymphie in een Lomax en George en Lyn helemaal uit Engeland in een BRA. Beide wagens zijn in feite omgebouwde lelijke eendjes. Het zijn echter echte Cabrio's. Als het regent, heb je pech! Verder arriveerden Fabrice en Veronique op een Harley Davidson zoals je er nog nooit een gezien hebt, compleet met stroboscoop lichten, cruise-control en een aanhanger! Het ding woog maar liefst 440 Kg! Zie de video afdeling op de website voor diverse filmpjes van deze vehicules.

Rondvlucht
Aan het eind van het seizoen hadden we het in ons hoofd gezet een rondvlucht te maken in een vliegtuigje boven la Libaudié, om te kijken hoe het geheel er uit de lucht uit ziet. Tevens wilden we kijken of we dit het komend seizoen aan onze gasten kunnen voorstellen.
Er bevindt zich namelijk een half uurtje bij ons vandaan een piep klein vliegveldje. Voor 60,- per persoon kun je mee en kun je kiezen uit diverse trajecten waaronder de Vallée du Tarn, de Gorges du Tarn of het viaduct van Millau. Dus wij naar Belmont sur Rance alwaar de piloot op ons wachtte. Geen check-in, geen bagage controle, douane, paspoortcontrole, iris scan; nee, hop instappen en wegwezen. 

In no time vlogen we dan ook boven de Tarn. Wij hadden gevraagd een rondje te maken via Ambialet en dan de Tarn stroomopwaarts te volgen naar ons stekkie. Na Ambialet meende ik toch zeker te weten dat we naar Albi vlogen ipv naar la Libaudié. Nee, zei de piloot, we vliegen echt goed hoor. Ik zie dus wederom allerlei bekende huizen onder ons door schuiven die er op duidden dat we toch echt op weg waren naar Albi! Ik nog maar eens een voorzichtige opmerking gemaakt, waarop de piloot zijn vergissing inzag en bevestigend de stuurknuppel omgooide en ons in een duizelingwekkende bocht de goede kant op dirigeerde! Eenmaal aangekomen boven ons huis had ik amper de tijd mijn camera goed in te stellen teneinde een stabiele shot te nemen en voor we het wisten, zaten we alweer boven Lincou. Na een perfecte landing stonden we weer op wankele benen en een wat draaierig gevoel in onze maag op vaste bodem. Al met al een geslaagde vlucht, en zeker leuk voor onze gasten. Zie filmpie.

Pico
Het was goed te merken dat ie weer een jaartje ouder is. Hij is nu elf en doet het ieder jaar weer een stukje rustiger aan. Ook dit jaar slaagde hij er weer in, ondanks alle waarschuwingen, diverse tenten binnen te dringen, op zoek naar iets eetbaars. Zo had hij in een tent een doos eieren open gekregen en 6 eieren opgegeten, waarna hij nog amper in staat was het pad naar boven op te komen. Ook dit jaar is hij weer ruim anderhalve kilo aangekomen en zijn we nog steeds bezig er het weer af te krijgen.

Tenslotte
Wij stellen jullie mening op prijs. Help ons daarom la Libaudié te verbeteren. Waren er zaken die jullie bij ons misten? Zijn er dingen voor verbetering vatbaar? Kleine zaken, grote zaken, maakt niet uit? De kamers, het eten, het ontbijt, de voorzieningen, de campingplaatsen, etc. Hebben jullie zelf leuke ideeën of iets dat jullie elders gezien hebben wat jullie erg aansprak? Laat het ons weten.
Daarnaast ben ik benieuwd naar jullie mening over de video's op de site. Wordt het allemaal niet te veel, te ondoorzichtig? Zijn er video's die een verkeerd beeld schetsen of toekomstige gasten zelfs kunnen afschrikken? We zijn benieuwd naar jullie input.

Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi