Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Nieuwsbrief 2011

Het seizoen 2011 zit er op en was het beste ooit. Het begon heel kalm. Door het enorme mooie voorjaarsweer in Nederland bleven de reserveringen uit. Wij dachten, als dit zo door gaat, kunnen we de tent wel sluiten. Op het moment dat het weer in Nederland omsloeg, stroomden de reserveringen hier weer binnen. Het illustreert maar weer eens hoeveel invloed het weer op ons gedragspatroon heeft!
Maar ja, de maand juli was hier nu ook niet bepaald geweldig. Onstabiel weer met regelmatig buien, voor ons doen veel te lage temperaturen en bewolkt. We hadden hier een paar families 3 weken staan; ik geloof dat ze 2 keer gezwommen hebben. Het was een troost te weten dat het in heel Europa slecht was, ook in Nederland. Voor het mooie weer moest je helemaal naar Zuid-Spanje. Augustus was weer een stuk beter met hoge temperaturen maar toch ook bewolkte dagen en september was ronduit fantastisch. Zon overgoten en lekkere temperaturen.

Pico III
In maart dit jaar kochten we bij een fokker hier in Frankrijk weer een ruwhaar teckel, want la Libaudié zonder Pico kan dus niet! Algauw bleek dat Pico een getraumatiseerd hondje was. Voor alles was hij bang. Als er een andere hond in de buurt was, vloog ie jankend en piepend alle kanten op. Wij dachten oei, oei, oei hoe moet dat met het komende seizoen . . . Gelukkig kwam het allemaal goed. De komst van alle gasten bleek juist een hele goede therapie voor hem. Hij wende heel erg snel, stal de harten van alle gasten en werd een waardige opvolger van Pico II. Hij was bij sommige honden zelfs niet meer weg te slaan. Al met al hebben we ons dus helemaal voor niks zorgen gemaakt.
Maar, toen we in November 2 weken naar Nederland gingen, hebben we hem in een pension ondergebracht. Daarna was het helemaal mis, was hij voor van alles en nog wat bang en lag hij de hele nacht te janken. Beetje bij beetje begint hij het vertrouwen weer wat terug te krijgen.

Nieuwe koers in 2012
In 2012 gaan we al weer ons negende seizoen draaien. We merken dat ook wij een dagje ouder worden. Met name in het hoogseizoen is het hard aanpoten met 35 mensen die hier op de kamers, de gite en de camping verblijven. Na lang beraad hebben we besloten een stapje terug te doen en vanaf 2012 alleen nog vakanties te verzorgen voor volwassenen. We beseffen dat dit voor gezinnen met kinderen geen leuk bericht is. Klik op het bord hiernaast voor een nadere toelichting.

Giga balen!!
Komen we van St. Affrique terug van boodschappen doen, hoorden we achter het huis kettingzaag tumult! De eigenaar van het grote weiland achter ons huis had de grote eik die midden in het weiland staat omgejast!! Ongelooflijk! Een monument ter ziele. Ja, hij had hout nodig voor de winter. . . . Achteraf bleek dat de eik van binnen aardig rot was, een schrale troost!

Wifi
Dit jaar hebben we Wifi geinstalleerd. Nooit gedacht dat daar zo intensief gebruik van gemaakt zou worden. Ons terras leek af en toe meer op een call center. Iedereen heeft tegenwoordig wel zo'n smart phone, iPad, Tablet, Wippi of Waffi of een ander ding dat piept of wapt. In het sanitair hingen af en toe hele trossen van deze apparaten aan het 220 volt infuus om weer bij te tanken van een dag intensief gebruik. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de Wifi versterker wel eens stiekem afgezet heb om iedereen van z'n app af te krijgen en de gezellige sfeer rond de terrastafel weer te herstellen . . . .
Ook de E-readers arriveerden hier in grote getale. Ongelooflijk hoe snel dit soort nieuwe technieken algemeen goed worden. Ook de manier van betalen is drastisch veranderd. Zo betaalt meer dan de helft van onze gasten via internet bankieren.


Fietsen
Ook opvallend was het aantal gasten die hun fiets hadden meegenomen. Die kwamen hier dus serieus fietsen. Normaal gesproken gebruiken gasten een keer één van onze fietsroutes. Deze keer werd er serieus gefietst; 40, 80, 120 kilometers of meer. Ook de elektrische fiets was een nieuwe verschijning op la Libaudié. Ik mocht hem zelf ook eens proberen en dat ging toch wel luxe moet ik zeggen. Ik fietste van hier fluitend omhoog naar Solages.

De torenvalken
Ook dit jaar werd la Libaudié door de torenvalken als nestplaats uitgekozen. 6 eieren werden er gelegd die ook allemaal uitkwamen. De jongen vlogen ruim 3 weken eerder uit dan vorig jaar. Klik hier om het filmpje nog een keer te zien.

De avondmarkt in Coupiac


Iedere maandagavond in juli en augustus gingen we met al onze gasten naar de avondmarkt. In een lange file van vaak 6 of 7 auto's reden we naar Coupiac en namen plaats aan een lange tafel. In juli was het een keer slecht weer, we zijn toch gegaan. Ze hadden toen party tenten neer gezet. Het was toen wel erg koud en de regen joeg zo'n beetje horizontaal onder de tenten door. Al met al was het elke keer heel gezellig en werd de Coupiagaise middenstands-kas weer aardig gespekt. 

Wandelseizoen 2011
Dit jaar hadden we het beste wandelseizoen ooit! Je weet wel, het wandelarrangement dat we hebben met 5 andere huizen ( zie www.franse-valleientocht.nl ) hier in de buurt. Dankzij onze Belgische vrienden hadden we dit keer enorm veel Belgische wandelaars. Met name in juni was het hier heel druk met koken, bedden verschonen, bagage transport, etc.

Nieuwe keuken
Op de valreep besloten we de keuken maar eens te renoveren. Wat er in zat was behoorlijk oud en uitgeleefd, de ovens funktioneerden niet meer zo goed en het plafond irriteerde ons ook al lang. Dus zijn we begonnen met slopen. Eerst het tempex platen plafond eruit. Daar bleek nog een laag tempex boven te zitten en een laag gipsplaat. Daar zat dus nog een laag gipsplaat. Toen die weg was kwamen we nog een oud donkerbruin en vet schrootjes plafond tegen. Uieindelijk hadden we de originele balken weer aan de oppervlakte. Deze met een slijptol met staalborstel schoon geborsteld. dat bleek dus een gigantisch smerig karwei waar we nog een week of 2 ondanks mondkapjes zwaar van hebben lopen hoesten. Toen de oude keuken eruit geslagen. Eenmaal dat achter de rug, muren schoon maken, gaatjes stoppen en konden we beginnen met het leukere deel; de wederopbouw. Inmiddels hadden we een keuken uitgezocht en zijn we begonnen deze te plaatsen.

ZOOVER
Tot slot, jullie weten het zo langzamerhand; we zijn altijd blij met jullie review op zoover.nl.
Wij gaan nu weer verder met onze winterslaap tot 1 april. Nou ja, winterslaap, we moeten nodig de kozijnen en ramen gaan schilderen, hier en daar moet er nog drastisch gesnoeid worden, moet er hout gekapt worden voor de volgende winter, en we hebben nog een hele waslijst van dit soort leuke klusjes. Maar belangrijker is dat we onze vrienden weer kunnen opzoeken. Dat betekent filmavonden bij Peggy, klassieke concerten bij Peter, stappen in Albi, moules/frites met muziek bij Valérie en nog veel meer.

Wij wensen jullie in ieder geval, ongeacht waar jullie naar toe gaan, een allerbeste vakantie 2012!!


Veel liefs,
Kees & Marjo

Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi