Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Nieuwbrief 2013

20 januari 2014, hartje winter! Nou ja, winter . . . . We hebben nog nooit zo'n lekker zacht weer gehad. Vorig jaar rond deze tijd lag er 20 centimeter sneeuw! Regelmatig zitten we buiten, lekker in het zonnetje, boekje lezen en een dutje doen! En nu mijmeren over ons alweer tiende seizoen. Heerlijk, we vervelen ons geen moment!


 
Seizoen 2013

Het afgelopen seizoen begon heel belabberd. We hadden zo'n slecht voorjaar! Niet te geloven! Koud, nat, regen en koud. Het hield maar niet op. In juni hadden we nog dagen dat het kwik amper boven de 10 graden kwam! Ik beklaag nog steeds de wandelaars die we toen hadden. Drijfnat kwamen ze aan, met soppende wandelschoenen en doorweekte kleren. We hadden een ernstig tekort aan krantenpapier om in de schoenen te proppen! De kampeerders bleven massaal weg. Men kijkt tegenwoordig op internet waar de zon schijnt. Onze regio viel bij de selectie dus al snel af. We dachten: "Dit wordt een dramatisch jaar!" In de tien jaar dat we nu hier wonen, hebben we nog nooit zo'n slecht voorjaar gehad. Normaal gesproken is het zonnig en lekker warm en ja, af en toe eens een bui! Gelukkig hebben we in juli, augustus en september de schade weer ruimschoots ingehaald. Prachtig weer was het. Uiteindelijk hebben we, financieel gezien, het een na beste seizoen gedraaid. Super gezellig was het met leuke gasten.

Ons boek

Zoals jullie wellicht nog weten hebben we vorige winter met zeven andere bevriende Nederlandse families  een boek geschreven, waarin we onze avonturen gebundeld hebben. Het is een prachtig boek geworden boordevol mooie kleurenfoto's en de avonturen van acht families. De droom, hoe het begon, al onze belevenissen, successen en mislukkingen. We hebben uiteindelijk het boek in eigen beheer ontworpen, samen gesteld en laten drukken. Dat laatste was nog een heel avontuur! Wij natuurlijk op internet gezocht naar een drukker. We wilden duizend exemplaren laten drukken met harde kaft, 21 x 21 cm en 200 pagina's. We kwamen telkens uit bij een Nederlandse drukker. Later dachten we: "Da's toch te gek voor woorden! Wonen we in Frankrijk en laten we in Nederland ons boek drukken." Dus wij nog eens specifieker gezocht naar drukkers rond Albi. En inderdaad, we vonden er twee. Wij de on-line offerte op hun website ingevuld, maar geen direct antwoord. We zouden binnen enkele dagen een email tegemoet zien met een offerte. Jammer, even geduld nog! Maar er kwam helemaal niks. Wij maar eens bellen, waar de offerte bleef!! 

"Offerte aanvraag??? (geritsel van papier op de achtergrond). We hebben hier geen aanvraag liggen. Hoe heeft u die aangevraagd??"
"Nou" zeiden we "via jullie website!"
"oh . . . . Daar kijken we eigenlijk nooit op!! Maar we zullen hem zo snel mogelijk opsturen"

3 weken later kregen we per post een offerte. Een stuk duurder. Maar vooruit met de lagere verzendkosten viel het nog mee. Maar weer gebeld voor een afspraak. We wilden toch wel even kijken watvoor drukkerij het precies was. De volgende week 's middags om drie uur waren we welkom. Een week later, klokslag drie uur stapten we de drukkerij in. De receptioniste verontschuldigde zich en vertelde dat de baas verhinderd was. Of we een nieuwe afspraak wilden maken!!
Het is dus de Nederlandse drukker geworden!
Het boek loopt goed, we hebben inmiddels het grootste deel al weer verkocht.
Wil je nog een exemplaar hebben, klik dan hier om er een te bestellen!


De boekpresentatie op Albugue

Trappetjes en muurtjes.

Kees is zich ook deze winter weer buiten aan het uitleven met het maken van trappetjes voor een nieuw stukje wandeling. Ook maakt hij een muurtje bij de parking zodat onze gasten niet meer het gevaar lopen de helling af te schieten als ze daar achteruit rijden. Met de tractor trekt hij dan het bos in om stenen te verzamelen voor het fabriceren van de muur. Met leem metselt hij dan de stenen op elkaar. Als een koning op zijn ijzeren ros rijdt hij rond en geniet met volle teugen van weer iets nieuws wat onder zijn handen ontstaat.


Zomerkeuken

We kregen in het najaar, toen we weer de tijd hadden om wat dingen te verzinnnen, het idee om voor onze gasten een zomerkeuken te maken. Marjo kookt twee, drie keer per week en onze gasten hebben niet altijd zin om 's avonds voor het eten nog weg te gaan. Als ze gebruik kunnen maken van een keuken kunnen ze een eenvoudige of zelfs culinaire maaltijd bereiden. Of gewoon een pizzaatje in de gasoven schuiven. Ook de campinggasten kunnen van de keuken gebruik maken. We zullen de keuken voorzien van alle benodigde potten, pannen, serviesgoed, bestek, glazen en aanverwante artikelen. Ook voor de basis kruiden en dingen als olie en azijn zullen we zorgen.  We hangen een inschrijflijst op, zodat iedereen van te voren kan zien of de keuken beschikbaar is. En wie weet, als we een keuken prins of prinses treffen, mogen wij ook een keertje mee eten!


Barbecue

Het volgende projectje waar we ons deze winter mee bezig houden is een barbecue voor de gasten. Het idee is om achter het zwembad, vlakbij de ronde tafel om de boom een grote stenen barbecue te plaatsen waar onze gasten zelf hun maaltijd kunnen bereiden. Lekker spiesjes grillen, een visje op het rooster of een grote Cote de Boeuf! Aan de ronde tafel kunnen 12 mensen zitten. Momenteel ben ik bezig een funderingsplaat van beton te storten. De stenen barbecue weegt zo'n 750 kilo, dus hij moet wel stevig staan! In het voorjaar ga ik hem ophalen bij de groothandel en plaatsen. We zijn heel benieuwd hoe de bbc gaat bevallen.


Restaurants in de buurt

Er is de laatste tijd nogal wat veranderd in het aanbod van restaurants. Zo is bijvoorbeeld het chateau van Lincou onlangs heropend. We hebben er gedineerd met vrienden van ons en we hebben genoten. Het chateau is opnieuw ingericht en de kok doet het prima. Hij kookt en bedient alleen, koopt alles vers in en is goed in zijn vak. Van de zomer wil hij allerlei thema avonden organiseren. Hij komt uit de Elzas, dus een avondje choucroute (de Elzasser zuurkoolschotel) staat al in de planning. Het chateau van Lincou heet nu "La Table d'Orphée.

Verder is le Marronnier in Trébas weer heropend. Het pand is eigendom van de gemeente. Ze hebben het hele pand opgeknapt. Het was namelijk behoorlijk uitgeleefd. Maanden zijn ze bezig geweest. Bijna had de gemeente een koper. Op het laatste moment ketste dit af. Geen financiering! Vervolgens heeft 't weer maanden leeg gestaan. Nu heeft de gemeente het verhuurd aan de zoon van de bakker met zijn vriendin. Van de week zijn we wezen proef eten. En ook zij zijn geslaagd! Lekker gegeten, niet al te duur en goed. We zijn benieuwd of ze het gaan redden van de zomer. Het café/restaurant heet nu "La Source"
Op onze website staat nu een overzicht van alle restaurants rondom la Libaudié.


La Table d'Orphée

La Source

Oproep

Veel mensen gebruiken zoover.nl om te kijken hoe een vakantie accommodatie beoordeeld wordt. Voor ons heel belangrijk dus. Daarom willen we jullie vragen onze Zoover pagina te bezoeken en een paar woorden te schrijven over jullie verblijf op la Libaudié, waarvoor onze hartelijke dank.
Volg ons ook op   

Wij wensen jullie in ieder geval, ongeacht waar jullie naar toe gaan, een allerbeste vakantie 2014!!


Veel liefs,
Kees & Marjo

Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi