Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Nieuwbrief 2014


 Seizoen 2014

Seizoen 2014 gaat de boeken in als een tumultueus seizoen. Qua weersgesteldheid hebben we dit jaar de slechtste zomer ooit meegemaakt. Lage temperaturen, veel regen met een dieptepunt op 20 juli! Verderop meer hierover. Het leek wel of de zomer dit jaar half augustus pas begon. Het bezoekers aantal was ook minder dan we gewend zijn. Wij vermoeden dat het ook komt door de enorme bezuinigingen in Nederland. Veel van onze gasten zijn werkzaam in de zorg en iedereen weet dat daar nu harde klappen vallen. Het WK voetbal heeft ook zo zijn weerslag op het aantal bezoekers. Wij denken echter ook dat veel gasten wegbleven door het slechte weer. Verder liet de gezondheid van Marjo's moeder te wensen over, waardoor ze onverwacht, midden in het hoogseizoen een paar dagen naar Nederland moest vertrekken.

Zomerkeuken

Afgelopen winter hebben we een zomerkeuken en een barbecue voor onze gasten gebouwd. We waren natuurlijk benieuwd of dit aan zou slaan. Nou, dat deed het! Practisch iedere avond en zelfs 's middags werd de keuken door meerdere stellen intensief gebruikt en werden er de meest exotische gerechten klaar gemaakt. Een paar keer mochten ook wij mee genieten van de kookkunsten van onze gasten. 

De barbecue werd met name 's middags door de Fransen veel gebruikt om even een stukje vlees of vis te roosteren. Een paar keer hebben we een Amerikaanse barbecue georganiseerd (in Amerika nomen ze dat een "Dutch barbecue") Iedereen neemt zijn eigen spulletjes mee. Dat was erg gezellig en gaan we het komend seizoen vaker organiseren!De soupe au fromage van la Bastide Solages

Ieder jaar, op de eerste zondag van augustus, is er het feest van la Bastide Solages! Dit jaar zijn we er met zo'n 20 gasten naartoe gegaan. We hebben ze wel van tevoren voorbereid wat ze daar gingen aantreffen. Het is een typisch Frans gebeuren! 

In de salle de fêtes wordt een maaltijd geserveerd met na afloop muziek en dans. De salle de fêtes is niets meer dan een enorme loods in het dorp waar ze de gestalde caravans even opzij geschoven hebben om plaats te maken voor zo'n 500 feestende Fransen. Voor € 15,- kun je je helemaal klem eten en drinken! Er wordt o.a. de wereldberoemde "Soupe au fromage" geserveerd. Een zware soep met lagen kool, kaas en brood erin. De gerechten worden vanuit grote ketels opgediend. Later op de avond worden er een stel tafels aan de kant geschoven om plaats te maken voor een dansvloer. Tot in de kleine uurtjes wordt er gedanst.

De Chinezen komen

In januari kregen we via Booking.com een reservering uit Shanghai! Een aanvraag voor 2 kamers voor in juni. Wij al verbaasd geantwoord met het idee dat het waarschijnlijk een nep reservering is. En inderdaad, nooit meer iets van gehoord. Nog eens een emailtje eraan gewaagd. We gingen er inderdaad maar van uit dat het nep was, dat gebeurt wel eens vaker. Maar wat schetst onze verbazing . . . op een gegeven moment hoorden we een hoop gekwetter en kwamen er vier tot in de puntjes geklede Chinese dametjes op hoge hakken aangeklik-klakt! Het eerste wat ze vroegen "What is the WIFI password??"
Ze zijn hier 4 dagen geweest en we hebben enorme lol met ze gehad. Ik heb nog een boswandeling met ze gemaakt. Ook tijdens de wandeling werd er continue geswiped op hun smartphones! Zij maakten driftig gebruik van de zomerkeuken en we moesten  regelmatig wat komen proeven.  De storm 

En dan de storm . . . Op 20 juli werd er zwaar weer voorspeld en inderdaad de avond ervoor was het al flink aan het regenen. Maar 's nachts om 4 uur, we vergeten het nooit, werden we wakker van een enorme onweersbui. Het weerlichtte continue met enorme slagregens en donderklappen. Toen we naar buiten keken, zagen we campinggasten met zaklampen over het terrein spoken. Dus wij ook naar buiten in oliepak. We dachten dat het einde der tijden daar was. Bliksemflitsen, slagregens en gigantische rukwinden. Het eerste wat we zagen was een in elkaar gezakte voortent bij Peter en Joke. De tentstokken staken alle kanten op. Overal lagen afgebroken takken.
De top van onze prachtige lindeboom was afgebroken en boven op de tent van Riemer en Nara terecht gekomen. Gelukkig zaten ze al in de schuur. Daar waren de andere gasten ook al. We hebben de boel de boel gelaten en in de schuur koffie en thee gezet voor de gasten en een opbeurend muziekje, "zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam", opgezet. Een uur later hadden we het ergste gehad. Riemer en Nara kregen een kamer en de andere kampeerders keerden weer terug naar hun tent.

De volgende ochtend zagen we pas goed wat voor een ravage er was aangericht. Er bleek ook nog een grote dennenboom op 2 auto's gevallen te zijn! Het hele terrein lag bezaaid met afgebroken takken en omgewaaide bomen. Gelukkig kregen we veel hulp van onze gasten om de ergste rommel op te ruimen. Met name Peter, Rens en Gerard hebben enorm geholpen. Nog bedankt voor jullie hulp!

Joost & Renée

Aan de overkant van de berg wonen Joost en Renée, een Nederlands stel die alternatief leven. Ze wonen in een ruïne en hebben geen elektriciteit, geen water, geen riolering. Renée werkte voorheen bij de Parade, een reizend theatergezelschap. We kwamen op het idee een groepswandeling te organiseren met een tussenstop bij Joost & Renée, alwaar ze verrast werden met lunch en theater. De formule bleek een enorm succes. We hebben het 4 keer georganiseerd en telkens kwamen de gasten enthousiast en verbijsterd weer terug en werd er nog uren nagepraat over de essenties van het leven. Ook Joost en Renée vonden het ontzettend leuk om te doen. Volgend seizoen staat dit  beslist weer op de agenda!

Kijk maar eens naar het filmpje van Joost en Renée.

Drone

Op internet kwam ik op youtube een paar filmpjes tegen met indrukwekkende opnames gemaakt met een drone. Nu had ik dit al eens eerder gezien, maar dit bleek een drone te zijn die heel betaalbaar bleek en voorzien van wel heel geavanceerde snufjes, zoals besturing via GPS Auto Home features enz, enz. Na kort wikken en wegen zo'n ding maar eens aangeschaft.
De eerste vlucht, voorzichtig op het lege kampeerterrein ging goed. De tweede keer had ik hem dus in de bomen! Propellertje afgebroken. Niet erg, want er waren reserve props meegeleverd. De dagen erna veel vliegoefeningen gedaan. Zo gebeurde mij het volgende:

Ik ben in de grote wei gaan staan en liet hem opstijgen met het doel om te kijken hoe ver weg je hem kon sturen. Dus, koffer neergezet, drone eruit en de lucht in. Op een gegeven moment had ik hem zo ver dat ik hem nog net zag, heel hoog en heel ver! Ik kijk even op het schermpje en zag "connection lost". Shitt!! Ik kijk in de lucht, geen drone meer te zien, weg dus!! Wat nu!! Paniek! Waar ik ook keek, hoe ik ook luisterde, niets te zien, niets te horen. Ik loop dus in allerijl de kant op waar ik hem heen gestuurd had in de hoop het signaal weer op te kunnen pikken. In het bos aangekomen verwachtte ik al hem ergens hoog in de bomen terug te vinden, maar geen taal of teken. Na een tijd zoeken en rond dolen ben ik weer terug gelopen naar de grote wei om de koffer op te pikken. Kom ik bij mijn koffer staat het ding pontificaal er vlak naast. Keurig netjes geland meneer!! Dat was een pak van mijn hart! De drone was er zelf ook al achter gekomen dat ie z'n baasje kwijt was en heeft zelf besloten terug te keren naar het punt van vertrek!
Van het voorjaar, als de natuur op zijn mooist is, wil ik de hele loop van de Tarn in beeld brengen. Ondertussen al een paar opdrachtjes gekregen. Zo moest ik o.a. van de gemeente Solages luchtfoto's van het dorp maken.

Kijk eens naar de filmpjes van de windmolens van Assac, een opname van Ambialet en van la Libaudié zelf natuurlijk! Wel even full screen en hoge resolutie kijken.Schilderen

2 jaar terug hadden wij alle raamkozijnen een schilderbeurt gegeven. 18 ramen maar liefst! Ik weet niet wat er mis is gegaan maar de verf lag er na anderhalf jaar voor een groot deel al weer af! Slechte verf of verkeerd geschilderd, geen idee! De moed zonk ons in de schoenen om die hele klus nog een keer te doen met het vooruitzicht dat het er waarschijnlijk na 2 jaar weer afligt!!

Toen hoorden we dat Renée indertijd een schildersopleiding heeft gevolgd en in het bezit is van het diploma "meesterschilder"! Renée wilde het graag doen. Ze heeft voor ons een paar potten goede Sikkens verf gekocht en is eind september met de klus begonnen. En nu is het klaar en ziet alles er weer fantastisch uit!! We zijn uiteraard heel benieuwd hoe het zich houdt!
Bedankt Renée!!Wat een geZOOVER

Veel mensen gebruiken zoover.nl om te kijken hoe een vakantie accommodatie beoordeeld wordt. Voor ons heel belangrijk dus. Daarom willen we jullie vragen onze Zoover pagina te bezoeken en een paar woorden te schrijven over jullie verblijf op la Libaudié, waarvoor onze hartelijke dank.

Volg ons ook op   Veel liefs,
Kees & Marjo


Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi