Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Nieuwbrief 2015


 Seizoen 2015

Wat hadden wij dit jaar een fantastische zomer, bijna net zo warm als 2004 en 2005. Seizoen 2015 was voor ons heel relaxed. We hebben, samen met onze gasten, enorm veel uitstapjes gemaakt. Zo bezochten we traditie getrouw iedere maandagavond de super gezellige avondmarkt in Coupiac, zijn we veel uit eten geweest in "La Source" in Trébas en bezochten we de jagersmaaltijd en het dorpsfeest in La Bastide Solages. Iedere dinsdagavond was het Blues avond in Ambialet waar werkelijk goede bandjes optraden. Samen met het Blues festival in het kasteel van St. Iazaire was 2015 echt een muziek jaar!


La Fête de la Bastide Solages


Blues avond in Ambialet

Hoog water Tarn

In november 2014 werden we verrast door fikse regenbuien. Bij ons was er gelukkig niets aan de hand, maar in Coupiac hebben ze het geweten! Het onschuldige stroompje de Mousse veranderde in 10 minuten tijd in een kolkende, alles met zich meeslepende modderstroom. Dit beekje stroomt in het centrum onder het marktplein door. Dit had een trechter effect waardoor met name het pleintje in het centrum plots anderhalve meter onder water stond. Let even op de linker foto. Daar zie je het brugje over de Mousse. De schade was het grootst in Saint Affrique. Daar moest het hele ziekenhuis ontruimd worden en stond ook het hele centrum onder water. Ik denk dat er heel wat huisraad zoals ijskasten, gasflessen, tafels en stoelen in de oceaan terecht zijn gekomen.
Toen het water in de Tarn weer zakte zijn we gaan kijken of ons strandje niet was weggespoeld. Nou, dat lag er nog, alleen de kano en het bankje waren verdwenen. Maar niet getreurd, we hebben weer een nieuwe kano! Een gele deze keer die we de "LIBANAAN" gedoopt hebben. Het bankje is ook weer hersteld. Zie het filmpje van de overstroming en onze kano.


Brugje over de Mousse in Coupiac


St. Affrique

Ons Chletje

Ieder jaar gaan we een of twee keer naar Nederland om kinderen en kleinkinderen te bezoeken. Meestal huurden we ergens een huisje en konden we bij vrienden terecht die aan apart huisje hebben. Alleen deze laatste optie kwam te vervallen, Het plan ontstond om een chalet of grote stacaravan ergens op een recreatiepark in midden Nederland te kopen om een "Pied à Terre" in Nederland te hebben. Uiteindelijk kochten we in April een stekje op Allure Park Renswoude. Spannende onderhandelingen, alsof je een huis koopt, alleen komt er geen notaris aan te pas. Uiteraard verhuren we ons hutje en mogen we ons verheugen op een ruime belangstelling. We hebben al onderdak geboden aan gezinnen uit Canada, Spanje, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Curacao en Nederland. Onze kinderen brengen er hun vakantie uiteraard ook door, als ze tenminste tijdig reserveren, anders is het bezet!  Zie http://chaletgelderland.com/Dagtrip archief

Afgelopen winter hebben we hard gewerkt aan een dagtrip archief, een uitgebreide verzameling van suggesties voor uitstapjes, varierend van een dagje stappen in Albi, fietsen op een oud spoorlijntje, fossielen zoeken, een boottochtje op de Tarn tot een avondje uit in een sterren restaurant. Dit archief is zowel op internet als in een dokumentatie map te raadplegen. We zagen dan ook regelmatig mensen verdiept in deze dikke map op het terras in de zon om een uitstapje voor die dag uit te zoeken. Het archief vind je op http://www.libaudie.com/dagtrips Als je het nog niet hebt, vraag dan per email even het password aan.


Vakantie in Nederland

Zoals al eerder gesteld gaan we ieder jaar één of twee keer naar Nederland. Dit jaar keken we er bijzonder naar uit om ons huisje eens goed uit te proberen. Dit beviel zeer goed. Het was mooi weer en de hangmat was zalig! Na een dag of tien werden we echter allebei doodziek. Het begon bij mij met een kriebeltje achter in de keel en mondde uit in een halve longontsteking. Marjo volgde een paar dagen later en toen zaten we koortsig en blaffend en hoestend in ons huisje! Geen lol aan. 
Dit hebben we nou altijd als we naar Nederland gaan. Blijkbaar zijn we niet meer bestand tegen de Hollandse bacteriën, virussen, bacillen en microben, ondanks het feit dat we ruim van tevoren onze weerstand proberen op te peppen met allerlei homeopatische middeltjes en vitaminen preparaten. We staan open voor tips om deze ellende te voorkomen . . . .!

ZOOVER

Altijd blij met jullie review op onze Zoover pagina 

Volg ons ook op   

Ondertussen bereiden wij ons voor op seizoen 2016 en hopen wederom voor veel gasten een onvergetelijke vakantie te mogen verzorgen. Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gezond 2016!

Veel liefs,

Kees & Marjo


Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi