Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Activiteiten op la Libaudié

Naast de vele bezienswaardigheden hier in de directe omgeving zoals de caves van Roquefort, de stad Albi en Rodez, de vele pittoreske dorpjes, de brug van Millau enz, enz, zul je je afvragen wat wijzelf voor jullie in petto hebben . . . Naast de mogelijkheden die we jullie bieden om hier op ons domein tot rust te komen hebben we een aantal activiteiten voorbereid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je hier gaat vervelen!

Wandelingen

In de directe omgeving hebben wij een twintigtal wandelingen variërend van 2 tot 20 km, uitgezet waarvan 2 geheel op ons eigen 14 ha landgoed. De routes lopen over smalle paadjes door het prachtige bosgebied dat la Libaudié omgeeft. Je krijgt van ons een gedetailleerde geplastificeerde IGN kaart 1:12.5000 en route omschrijving. Een van de routes is een fotowandeling; Je vindt de weg aan de hand van een blad met een aantal foto's. 

Lees meer . . .

GPS wandelingen

Al onze wandelingen kunnen ook met GPS gelopen worden. Je krijgtonze gps mee samen met een route omschrijving en een geplastificeerde kaart en je volgt probleemloos één van de vele routes. De mountainbikers kunnen deze tracks ook volgen. 

Heb je Google Earth geïnstalleerd?
Klik dan hier en bekijk al onze wandelingen, fietstochten en autoritten.

Zoek de schat

Ergens op het terrein hebben wij een "schat" verborgen, een zogenaamde geocache. Je neemt onze GPS ontvanger mee en kunt hem gaan zoeken.

Foto puzzeltocht

Onze 2 foto puzzeltochten voeren je dwars door de Vallée du Tarn over kleine weggetjes, door gehuchtjes, bergen en dalen met kleine dorpjes en prachtige vergezichten. We hebben onderweg een twintigtal foto's gemaakt en je moet uitzoeken waar. Het aardige hiervan is dat je regelmatig de auto uit gaat en wij je naar plekjes dirigeren waar je normaal gesproken nooit zou komen.

Auto -of motortochten

We hebben een stuk of 10 prachtige auto/motortrips samengesteld. Je krijgt een kaart en routeomschrijving mee of je laadt onze voorgeprogrammeerde routes in je navigatiesysteem en we voeren je door het prachtige landschap van de Tarn en de Aveyron met schitterende vergezichten, verlaten schilderachtige dorpjes, curieuze bezienswaardigheden. De tochten variëren van 40 tot 160 km, waarbij je o.a. bezoekt het Viaduct van Millau, het schitterende plaatsje Cordes sur Ciel, de Abdij van Sylvanès, het kasteel van Montaigut, de Gorges du Tarn en nog veel meer. Onderweg maken wij je in de routeomschrijving attent op de vele bezienswaardigheden, zoals een glasblazerij, een truffel museum, diverse monumenten, enz.

Libaudié kano

Beneden aan de Tarn ligt onze kano die je kunt gebruiken. Je kunt er een eindje mee stroomopwaarts en stroomafwaarts tot aan de stuwdammen. We hebben ook een Biathlon uitgezet. Eerst ga je met de kano een half uur stroomopwaarts. Daar trek je de kano op het droge en keer je te voet via het bos weer terug naar la Libaudié. Voorwaarde is wel dat je een ander team vindt die het traject in omgekeerde richting aflegt.

Nachtwandeling

Wandelen in het pikkedonker. Doodse stilte, een gitzwarte nacht, Geritsel in de bladeren, het ge'oehoe van een bosuil, glimmende rode oogjes in het donker . . . Probeer eens onze nachtwandeling. Op eigen terrein hebben we een klein parcours uitgezet, aangegeven met kleine reflectors. Gewapend met een zaklamp vind je de weg.

"Survival" wandeling

Enige tijd geleden hebben we op ons eigen terrein, op een deel waar we zelf nog nooit eerder geweest zijn, een nieuw pad in de "jungle" gekapt. Dit pad hebben we dan ook het "niet voor de poes pad" genoemd. Deze wandeling van 3 kwartier betekent steile geitenpaadjes, klimmen en klauteren! Dus niet voor mensen die minder goed ter been zijn.

De Quest

Ook geheel op eigen terrein is een quest uitgezet, een soort avonturentocht vol met mysteries, grapjes, puzzels en raadsels. Stort je in het avontuur en ontdek de geheimen van de "Libaudianer orde". 

Fietsen

Het landschap is hier weliswaar heuvelachtig, voor de geoefende fietser en mouintain biker een eldorado, maar voor de ongeoefende fietser hebben we drie prachtige routes van ongeveer 30 km uitgezet langs de oevers van de Tarn, dus redelijk vlak. Dus, neem je fietsen maar mee. In het naburige dorp kun je eventueel goede fietsen huren. 

Lees meer . . . .

Jeu de boules

Uiteraard treffen jullie hier een jeu de boules  baan aan. De ballen liggen klaar, dus die hoef je niet mee te nemen. Gezellig petanquen met de andere gasten met na afloop uiteraard een drankje om de overwinning te vieren.

Schilderen

Op la Libaudié kun je je artistieke talenten eens uitproberen. Tegen een kleine vergoeding stellen wij acryl verf, kwasten, ed. beschikbaar. Wij hebben hier een grote partij leistenen dakpannen liggen. Deze blijken zich uitstekend te lenen als "schildersdoek". 

Lees meer . . . .

Wijnproeven

Je bent wijnliefhebber en wil graag wat wijn uit de streek meenemen. Dat kan. Wij werken samen met Jacques en Régine Crayssac van domein SANBATAN, een gerenommeerd wijndomein in de Gaillacstreek, die ieder jaar weer prijzen krijgen voor hun excellente wijnen. Je kunt kiezen uit diverse rode wijnen, rosé, droge witte wijn en een zoete witte wijn. Op verzoek organiseren we een diner met wijnproeven. Tijdens de maaltijd kunt u alle wijnen van Sanbatan proeven.

Lees meer . . . 

Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi