Chambres d'Hôtes - Gîte - Mini camping

Omgeving

De Tarnvallei is een prachtig gebied , nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het kenmerkt zich door een groen heuvelachtig landschap van afwisselend weiden en loofbossen, doorsneden door tal van rivieren en beekjes waaronder de Tarn. De steensoort die er ter plaatse bovenkomt bepaalt in hoge mate de sfeer van de directe omgeving.

Albi bijvoorbeeld, de rode Katharenstad, ligt in een gebied met overwegend oranje-rode klei. De gebouwen zijn er opgetrokken van rode bakstenen. De beroemde wijnstreek nabij Gaillac, Cordes sur Ciel en Najac, ten westen van Albi, kenmerkt zich door kalkhoudende rotsgrond. Het geeft de omgeving een heel ander aanzien, doordat de huizen zijn gebouwd van grijs gele stenen. Ter hoogte van St. Affrique en Millau overheerst een diep paarse steensoort en de omgeving van Domaine la Libaudié is weer een leisteengebied. Onze boerderij uit 1839 is dan ook opgetrokken uit op elkaar gestapelde leistenen en heeft muren van 80 cm.

Ambialet, fraaie dorpjes aan de Tarn Domaine la Libaudié ligt midden in het gebied van de Vallée du Tarn in de zeven valleien en bruist van de bezienswaardigheden, cultuur en gastronomie. Deze streek wordt nog niet overspoeld door honderden schreeuwerige reclameborden, hordes toeristen of pretparken.

Nee, de Vallée du Tarn is een streek waar je in alle rust kunt wandelen of fietsen in een gevarieerd landschap; waar je kunt genieten van een Pastis op een van de vele gezellige terrasjes in kleine dorpen waar de authentieke bevolking zich vermaakt met een spelletje Pétangue, waar je rondslentert op een van de vele rommelmarktjes of geniet van de prachtige vergezichten tijdens een van de vele uitgezette wandelroutes.

Albi

De vestingkerk St. Cécile in Albi gebouwd vanaf 1284 is absoluut een bezoek waard. Van buiten een gigantische kolos met muren van 3,5 meter dik; van binnen kleur, rijkdom, pracht en praal. De kerk, het grootste bakstenen gebouw ter wereld, bevat een van de rijkste verzamelingen van beeldhouwwerken, terwijl het plafond en de binnenmuren door Italiaanse kunstschilders zijn beschilderd met prachtige fresco's. Let ook op het magnifieke orgel en de Fresco onder het orgel "het laatste oordeel"

Albi, middeleeuwse stad


Klik voor een 360 graden bezoek aan Albi

Museum Toulouse Lautrec

Het Musée Toulouse-Lautrec is een museum in Albi . Het museum heeft een grote collectie schilderijen, tekeningen, affiches en lithografieën van de Franse kunstschilder Henri Toulouse-Lautrec. 
Het museum is gevestigd in het voormalige Palais de Berbie naast de Kathedraal Sainte-Cecile en de VVV. Dit paleisuit de 13e eenw was oorspronkelijk de bisschoppelijke vesting. Achterr het kasteel aan de rivier de Tarn liggen prachtige tuinen. De schilderijencollectie van  Toulouse-Lautrec werd hier in 1922 ondergebracht. Na een verbouwing van elf jaar ging het museum weer open in april 2012.

Museum Toulouse Lautrec

Toulouse

Toulouse, de roze stadSpeciaal voor onze gasten hebben wij een "Tour de Toulouse" samengesteld. Een kant en klaar ééndags programma waarmee je het middeleeuwse centrum van Toulouse ontdekt. Je gaat met je eigen auto naar Toulouse en vervolgens maak je, met de "Toulouse fiets" als vervoermiddel, kennis met de oude binnenstad. Bewonder zittend op een zonnig caféterrasje het indrukwekkende Capitole. Volg de voetstappen van de pelgrims door de Basiliek Saint-Sernin of bezoek het Klooster van de Jacobijnen. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis of gepassioneerd bent door kunst, zul je genieten van het slenteren door de oude wijken en de talrijke musea van deze roze stad. Of je kunt op de Garonne gaan varen of een boottocht op het Canal du Midi maken. Tenslotte kun je spannende ruimteavonturen beleven in de Cité de lespace (de stad van de ruimtevaart) en de vliegtuigbouw ontdekken door de fabrieken van Airbus te bezoeken.


Cité de l'espace in Toulouse


Airbus A380 Expo

Viaduct van Millau

Brug van Millau

Het viaduct van Millau vertegenwoordigt het resultaat van een ongelooflijke geschiedenis. Vanaf het begin tot aan de realisatie hebben honderden mensen hun energie en ingeniositeit gegeven door deel te nemen aan dit unieke project. Algauw werkten meer dan 600 bedrijven mee op de bouwplaats, gebruikmakend van de meest geavanceerde technologieën zoals laser en GPS teneinde de constructie, bestaande uit enorme stalen en betonnen componenten, tot op de millimeter te positioneren. Uiteindelijk waren er slechts 3 jaar nodig, van december 2001 tot december 2004 om de brug te voltooien.

Enkele feiten en cijfers:

 • Lengte : 2.460 m
 • Breedte : 32 m
 • Maximum hoogt : 343 m, oftewel 19 m hoger dan de Eiffeltoren
 • Hellingshoek : 3,025 %, stijgend van noord naar zuid in de richting Clermont-Ferrand Béziers
 • Hoogte van de hoogste peiler (P2) : 245 m
 • Hoogte van de kleinste peiler : 87 m
 • Aantal peilers : 7
 • Lengte van de overspanning : 2 overspanningen aan de oever van 204 m en 6 overspanningen in het midden van 342 m
 • Aantal spankabels : 154 (11 paar per mast)
 • Spanning van de kabels : 900 ton tot 1200 ton voor de langste
 • Gewicht van het stalen wegdek : 36.000 t, oftewel 5 maal de Eiffeltoren
 • Volume van het beton : 85.000 m3, oftewel 206 000 t
 • Kosten van de brug : 400 M
 • Duur van de concessie : 78 jaar 3 jaar constructie en 75 jaar exploitatie
 • Garantie van de constructie : 120 jaar

Roquefort

Ongeveer 40 km verwijderd van Libaudié ligt Roquefort, waar de wereldberoemde Roquefort kazen gemaakt worden. Je kunt er de grotten bezichtigen waar de van schapenmelk gemaakte kazen rijpen en waar de bekende blauwe schimmel ontstaat.
In Roquefort treft men zeven kaas producenten: Vernières, Combes, Crouzat, Carles, Gabriël Coulet, Papillon en Société. Een eldorado voor de echte fijnproever.

Roquefort kaas

La Couvertoirade

Een goed bewaard vestingstadje dat in de twaalfde en dertiende eeuw is gesticht door de Orde van de tempeliers. Nadat deze orde was ontbonden in 1312 werd het overgenomen door ridders van de Orde van Malta.

La couvertoirade

Montpellier le Vieux

Een anderhalf uur rijden van la Libaudié ligt het natuurpark van Montpellier le Vieux aan de rand van de Cevennes. Magnifieke rotsformaties waar je uren kunt rondwandelen. Diverse wandelpaden zijn er uitgezet, variërend van een tot enkele uren, of je neemt het treintje dat er rond rijdt.

Montpellier le vieux

Sidobre

Graniet formaties in de Montagne Noir

Heel Frankrijk haalt zijn graniet uit de Sidobre. De Sidobre ligt hier anderhalf uur rijden vandaan. Men treft er immens grote bolders aan gelegen in een prachtig gebied. Wij hebben een fraaie route door dit prachtige natuurgebied voor je klaar liggen.

GranietSidobreGranietplateau

Micropolis

Stad van de insecten

Ontdek de wereld der insecten. In Micropolis is een permanente tentoonstelling ingericht waar je alles leert over alledaagse insecten; mieren, bijen, duizend poten, sprinkhanen, wespen, etc. De beroemde film Microcosmos is door hen gemaakt.

micropolis

Favorieten

Zet la Libaudié
bij je Favorieten!

Ons boek


Last minutes

Bekijk onze Last Minute aanbiedingen


Vind ik leuk


Deel  pagina

Hier zitten we


Het weer bij ons

Weeronline.nl - Meer weer in Trébas

Google Earth

Klik hier en ontdek la Libaudié met al z'n wandelingen, fiets -en autoroutes en bezienswaardigheden via Google Earth.


Hier gratis Wifi